Odp: 6 biegowy automat - jak się sprawuje?
Widzę, że mój przypadek jest beznadziejny. Nikt nie potrafi nic poradzić, mechanicy asb w komputerze nic nie widzą, samochodowi to samo. Jednym słowem wszystko w porządku tylko ja mam jakieś problemy. Tylko skoro mechanik twierdzi ze sprzęgło lock up zapina się przy prędkości 60-70km/h to dlaczego teraz obroty po zmianie biegu spadają podwójnie przy prędkościach poniżej. Albo następuje zmiana biegu na wyższy i obroty sięgają po zmianie 2500 a po około 5s spadają ponownie do 2000. Silnik w tym czasie wydaje jednostajny dźwięk. A auto nadal delikatnie przyspiesza. Objawy te wystąpiły po wysuszeniu baku bądź po zaniku napięcia i odpalaniu auta na kable. Ale raczej po odpalaniu auta na kable ponieważ po zatankowaniu tego samego dnia odpalił bez problemu, dopiero na drugi dzień nie chciał odpalić nie wiem czemu.
I zapomniałem, że jak puszcze hamulec żeby dodać gazu przy zapalaniu to przerywa to procedurę zapalania. I tak wyładowałem cały akumulator. Potem się kapnąłem dopiero przy odpalaniu na kable, że mogę lewa noga przytrzymać hamulec. I odtąd mam problemy, jak widać nie do rozwiązania.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ajro ; 12-10-2015 o 21:12
|