Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 13-10-2015, 09:05   #585
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Miralon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, okazuje się, że ten błyszczący plastik jednak daje się zdemontować. Jest na zatrzaskach, tylko chyba jest ich za mało co w połączeniu z marną jakością elementu (deformacja) powoduje jego odstawanie. Zamówiono więc tylko plastik.
To ja mam dwa do wymiany, ale co to da, jak wymienią i będzie pewnie to samo. Najbardziej obawiam się jakby mieli zdjąć tapicerkę bo jak znam życie to później będzie skrzypiało i trzeszczało.

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potwierdzam. :-)
A chwilę wcześniej na trasie płynno-miejskiej i pozamiejskiej (fragment obwodnicy z prędkością do 100 km/h) wyszło nam 10l/100 km.
I te dwa pomiary skłaniają mnie do 1.5EB... ;-) Za to dynamika do 2.0EB.
Jak żyć? -)
Z tym porownaniem spalania 1,5 do 2,0 to żeby było to miarodajne to trzeba 1,5 w automacie zestawić z 2,0 eb i tym samym kierowcą i wtedy mielibyśmy pełny obraz. Moj po 5 000 przejechanym nie spalil mi średnio więcej niż 11,5. Moje trasy nie są długie po wsi max 1 km i czasami obwodnica trojmiasta i miasto. Na obwodnicy 140 km/h minimum i przy takim zestawieniu 10,7 teraz mi pokazuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem