Cytat:
|
ale opona michelin kosztuje na oponeo ok 700 zł a nie 500 jak twoje
|
A to się akurat zgadza - tylko pytanie czy warto wydawać 700 PLN na oponę? Wiadomo każdemu wg potrzeb, ale Hankook to też marka premium z bardzo dobrymi opiniami, więc jeśli można wydać mniej to po co więcej? ;-)
A jeszcze wracając do kosztów, to zastanawiałem się czy nie kupić samych zimowych opon na te 19" - sumaryczny koszt byłby dużo niższy niż całego kompletu kół, ale jak sobie pomyślałem o zimie i wpływu na felgi, czasu zmarnowanego na przekładanie opon, zwracanie uwagi na czujniki aby nie uszkodzili przy wymianie to zdecydowałem się na komplet zimowy - wydałem więcej, ale mniej problemów i oszczędność czasu który też kosztuje - a tak przekładka i po sprawie.
Bump:
Cytat:
|
Jak często klapa - po zamknięciu się - otwiera się sama?
|
Nigdy - tylko jeśli półka wyskoczy (za bardzo zapakowany bagażnik).
BTW - to wyskakiwanie półki i później jej gięcie przez kalpę jest strasznie wkur... Całe szczęście że zdażyło mi się to tylko 2 razy, półkę wyprostowałem ręcznie bez śladów uszkodzeń - teraz wiem jak odpowiednio zapakować bagażnik aby nie wyskakiwała - rozwiązanie beznadziejne. W poprzednim Mondeo tak nie było - można było naładować full a półka ani drgnęła.