Witam. Podłączę się do dyskusji ponieważ mam doświadczenia z dywanikami Rezaw-Plast, Petex i oryginalnymi.
Dywaniki Petex użytkowałem przed kilkoma laty w moim ówczesnym Volvo S40. Byłem z nich bardzo zadowolony, pasowały idealnie. Małym minusem ich jest brak zewnętrznego wyższego rantu, szczególnie w zimie może to przeszkadzać ale zawsze można nie wyłączać nawiewu na nogi i wszystko na bieżąco się osusza w trakcie jazdy. Poza tym wydaje mi się że każdy ostukuje choć trochę buty ze śniegu przed wsiadaniem do auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dywaniki Rezaw-Plast zakupiłem do Peugeota 207 mojej mamy. Dopasowanie nie jest złe ale nieestetycznie załamują się te wysokie ranty (szczególnie po stronie kierowcy) no i trochę się przesuwają (mama nie ma stoperów). Dywaniki oryginalne Fordowskie miałem w poprzednim Focusie i mam w obecnym Mondeo. Na pewno ich minusem jest "mały" dywanik po stronie kierowcy (mógłby bardziej wchodzić pod pedały i obejmować podpórkę lewej nogi), poza tym jego lewa strona (od sprzęgła) lekko się już wytarła. Co do dopasowania nie ma co pisać bo to oryginały. W mojej ocenie najładniej wyglądają dywaniki Petex i oryginalne (nic się nie zawija, nie załamuje). Ale decyzję każdy musi podjąć sam. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.