Temat: [Mondeo 2007-2014] Podjazd pod górkę: Hill Assist
View Single Post
Stary 14-10-2015, 19:36   #279
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Podjazd pod górkę: Hill Assist

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co pisze Rosjanin z podanego przez Ciebie linku można wymienić samą elektronikę,więc w Twoim przypadku może warto spróbować,choć jak pisałem należy zachować czujność rewolucyjną.Na zdjęciach w linku nie ma pokazanej drugiej strony pompy,są tam wałeczki wchodzące w te cewki i te wałeczki sa zamocowane na takich sprężynach,trzęsie się wszystko jak galareta,a i warunki sterylne trzeba zachować przy montażu.
to jakieś mity i opowieści z mchu i paproci, pompa po rozebraniu wygląda dokładnie tak jak myślałem, 12 cewek wchodzących na 12 metalowych bolców, żadnej galarety i sprężynek, do tego jakieś złącze, pewnie czujnika ciśnienia i 2pinowa wtyczka głębinowa do silnika pompy, żadnej kosmicznej technologii tam nie ma.

Moja kupiona od Miłego Pana (nie polecam) nie działała bo albo forsowała Wisłę wpław albo ją prali w pralce przed sprzedażą, kompletna korozja metalowej części wewnątrz, czegoś takiego jeszcze nie widziałem...

Po złożeniu zestawu z mojego starego aluminium AB i elepstroniki od zardzewiałego FB działa prawidłowo, tak myślę ale dopiero 70km przejechała, na razie jest cacy i oby tak dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 14102015(003).jpg (94.7 KB, 208 wyświetleń)
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem