View Single Post
Stary 17-10-2015, 14:08   #282
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Czy tuleja z tylnego zawieszenia jest wymienialna osobno - patrz foto

Cytat:
Napisał ciafka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardzo ładnie to wszystko wygląda, tylko jednej rzeczy nie widać (przez to w Focusie wymieniałem całe wahacze, pomimo że zacząłem od samych tulei) - czy wprasowanie nowych tulei nie odkształciło wahacza (gniazda tulei) - szczególnie właśnie nośnego sprężyny (dziwaczna konstrukcja - wystające blaszki zamiast mocnego profilu), a przede wszystkim - czy nowa tuleja solidnie leży w wahaczy i się nie obraca - to jest największy problem.
No właśnie, z tymi wahaczami sa te 2 problemy. Z gięciem wahacza i jego odkształcaniem, zarówno przy wprasowaniu jak i wyprasowywaniu już sobie poradziłem, opracowałem po prostu technikę i przyrządy, ale co z tego, jak dostępne tuleje wg mnie są za luźne w stos do gniazd w wahaczach. Łapanie spawem tulei to takie nieprofesjolanle, a zostawienie luźnych w ogóle nie wchodzi w rachubę, więc wychodzi że trzeba całe wahacze.

Tu pytanie, jakie tuleje (producent, symbol) wstawiacie do tego wahacza? do focusa i do mondeo?