View Single Post
Stary 18-10-2015, 13:45   #290
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Czy tuleja z tylnego zawieszenia jest wymienialna osobno - patrz foto

Cytat:
Napisał ciafka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sensownych zamienników wahaczy nośnych sprężyn nie znalazłem, może za słabo szukałem. Zamontowałem nowe oryginały.
no właśnie, ja też Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. u siebie wypróbuje meyle zobaczymy co to warte
Cytat:
Napisał ciafka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sorki, pozostanę przy swoim stanowisku
Niestety jest ono słuszne, trudno nie przyznać ci racji.
Cytat:
OK, ja podałem dokładnie dlaczego nie da rady i co jest źle po takiej zabawie, piszecie, że jakieś tajemne metody są na to - konkretów nie trzeba podawać, wszyscy wierzą na słowo...
Nie przesadzaj. W ustawieniu chodzi o taką pozycje wahacza by odstęp w punkcie pomiarowym był właściwy. To czy zluzujesz sprężynę ściągaczem (ściśniesz ja) do odpowiedniego momentu i dokręcisz śruby, czy obciążysz całe auto do wymaganego ustawienia chyba nie robi różnicy prawda? Chodzi przecież tylko o właściwe ugięcie sprężyny