Cytat:
|
...
Nie przesadzaj. W ustawieniu chodzi o taką pozycje wahacza by odstęp w punkcie pomiarowym był właściwy. To czy zluzujesz sprężynę ściągaczem (ściśniesz ja) do odpowiedniego momentu i dokręcisz śruby, czy obciążysz całe auto do wymaganego ustawienia chyba nie robi różnicy prawda? Chodzi przecież tylko o właściwe ugięcie sprężyny
|
To jest bardzo dobry sposób. Też tak chciałem spróbować, ale samym obciążaniem bym nie docisnął ile trzeba, a jak lewarowałem wahacz nośny jedną żabą, drugą podnosiłem samochód, to w końcu moja dziwna konstrukcja amatorskiego warsztatu zaczęła tracić stabilność, i skończyłem zabawę w ustawianie wysokości o jakiś centymetr za wcześnie - ale i tak lepiej, niż w tych warsztatach gdzie mechanicy dumnie opowiadali o dokręcaniu śrub przy pustym samochodzie na kołach ...
Właśnie, porządni mechanicy od Forda istnieją i pokazują się właśnie na tym forum, ale niestety żaden nie urzęduje ani w Bydgoszczy, ani w Toruniu... I sam muszę się męczyć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.