View Single Post
Stary 20-10-2015, 08:05   #29
FORD TDCI
ford::beginner

Imię: W
Model: S MAX
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Słabe ładowanie i paląca się kontrolka akumulatora

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
auto nie da rady jezdzic na samym akumulatorze przez 4 miesiace...
Wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pisałem że akumulator ma 4 miesiące bo niedawno kupowałem, a na samym aku auto pociągnęło 2 dni.

Jadę z wyjętym alternatorem do fachowca od nich, niech go oglądnie i od razu całą resztę. Powie mi czy jest sens naprawiać, czy już lepiej kupić używkę bo z mojego nic nie będzie.

...

A więc alternator spalony, zakup nowego do tej wersji praktycznie niemożliwy ze względu na nietypową konstrukcję albo jakąś unikalną wersję jaką mam (nie pasuje od Modeo ani Galaxy jak miało być).
Po 6h jeżdżenia i szukania (łącznie z salonem FORDA! gdzie nie wiadomo było czy wyjście na pewno jest na 2 piny a nie jak wszędzie na 3) udało się zamówić alternator z Gdańska który i tak nie jest taki sam jak miałem w aucie, ale ma pasować. W razie gdyby tak nie było mogę go oddać ale nie wiem co dalej... Ten ma generować troszkę większa moc niż stary (150A),mam nadzieję że to w niczym nie przeszkodzi i zamontujemy go w końcu.
Ogólnie pod tym względem zawiodłem się strasznie na aucie (marce), nie dość że żaden z używek nie pasował to mega problem z zakupem nowego a ceny wysokie (od 1400 do 2000pln).

Napisze czy wszystko działa jutro jak wrócę.

ps. ten alternator co mam ponoć nie występuje w sprzedaży (nawet w salonie inny mi pokazywał) i trzeba dobierać inny ale pasujący do tego modelu.
ps2. byłem u speca od alternatorów, powiedział że nie ma problemu zrobi go bo ma już przewinięte do 1.8 tdci. Niestety po tym jak go zobaczył (a zwłaszcza wyjście na 2 piny) odmówił ponieważ taki widzi pierwszy raz i graty które ma do tego nie podejdą.

*dołączam ma fotkę alternator którego nigdzie nie ma :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez FORD TDCI ; 20-10-2015 o 22:01
FORD TDCI jest offline   Odpowiedź z Cytatem