View Single Post
Stary 20-10-2015, 08:15   #90
Janisek
ford::average

Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponie, a opony zimowe

Cytat:
Napisał kmark Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam przed sobą instrukcję obsługi str. 244 "Powinieneś zresetować układ po każdej regulacji ciśnienia powietrza w oponach lub wymianie opon"
str. 245 "
Włącz zapłon
1. Za pomocą elementów sterowania wyświetlacza informacyjnego przejdź do opcji - USTAWIENIA > Asys.kierow.> Kontr.ciś.opon
2. Naciśnij i przytrzymaj przycisk OK, aż pojawi się potwierdzenie.
Też miałem ten komunikat. Postanowiłem założyć zimówki na oryginalne alu ze względu na wygląd (chyba cienko by foczka wyglądała na stalówkach, poza tym wiązało by się to z zakupem innych czujników i raczej było by to nie opłacalne), powyższa procedura, którą zacytowałem za kolegą @kmark usunęła komunikat / ciśnienie "zaprogramowane", wszystko gra. Opony wymieniłem w zaprzyjaźnionym serwisie, nie ASO, nic nie popsuli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał leszeg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na wiosnę chcę kupić drugie alusy i mam ten sam problem. Wiem ,że tego systemu nie da sie wyłączyć w serwisie (info prywatne od serwisanta). Chyba poświęce to 6 stów na drugie czujniki.
Chcesz kupić większe ? wtedy też trzeba nowe czujniki ?
Janisek jest offline   Odpowiedź z Cytatem