Odp: Wady wieku dziecięcego.
Odebrałem auto, sprawne. Trzeba było ponownie powgrywać nowe oprogramowania. Na szczęście wszytko działa bez zarzutu. Podobno poradzili sobie sami bo Ford nie był za bardzo zorientowany. Dowiedziałem się, że niektóre moduły nie współpracują ze sobą tak jak powinny i dlatego są aktualizacje. Przykład to ten komunikat podczas uruchamiania "wciśnij pedał hamulca/sprzęgła aby uruchomić silnik" podczas gdy my już mamy pedał wciśnięty. W ETISIE te zmiany widać dopiero po jakimś czasie.
Widzę też różnicę w działaniu klimatyzacji, choć zaznaczę, że wiele dzisiaj nie jeździłem. Nawet gdy w trybie AUTO wiatrak dmucha na 3 biegu to powietrze nie leci tak mocno ze środkowych kratek. I co dla mnie ważne, teraz z tych po bokach dmucha jeszcze mniej niż z tych na środku. Teraz powietrze rozchodzi się chyba bardziej równomiernie po innych nawiewach; szyba, podłoga. Reasumując, klima jest mniej absorbująca, działa bez zwracania na siebie uwagi i tak powinno być.
Muszę pochwalić ASO Auto Nobile bo mimo problemów, jakie zafundował im Ford z tym nowym oprogramowaniem, poradzili sobie z problemem, potraktowali mnie naprawdę z uwagą i przy okazji bardzo sympatycznie.
|