A więc tak, jak mówiłem EGR zaślepiony, po tym zabiegu auto znacznie odżyło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nastepnie zabrałem sie za dolot.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Usunąłem całego Air Box'a, nastpnie dobrałem sie do podstwy akumulatora i wycinanie miejsca na wpuszczenie rury w zderzak. Cała akcja zabrała mi 5h, niestety nie odpaliła mi przecinarka, wiec musiałem obwiercić.
Na początku wyglądało to strasznie...
Nastepnie, w miejsce wylądował stozek Simoty o winięty siateczką ( rajstropa... ;P )
A tak wygląda pod maską, wezględem zdjecia seryjnego.
Miejsca bardzo mało by zmieścić skrzyneczke bezpieczników ale jest okey.
Finalnie całosc bedzie owinięta bandazem termoizolacyjnym i dopracowana
Efekty?
Standardowo dzwięk jest bardziej męski, bogatszy o wzdychanie stożka.
Lepsza reakcja na gaz, błyskawiczna.
Autko bardziej elastyczne i sprytne.
Niestety przy dzisiejszej ulewie, cięzko stwierdzić jak sie całość sprawuje.
Woda, woda i jeszcze raz woda jest wszedzie.
NIE WIEM czy stozek nie obrywa równiez, gdyz autko delikatnie mi przebiera na benzynie i nawet raz przy dohamowaniu zgasło...?
Na chwilę obecna zamierzam wywalic jeszcze kata, ewentualnie cos pogrzebac przy y-pip'e.
Reszta rzeczy to dopieszczenie autka, sprawdzenie blędów, całego układu elektrycznego, podcisnien a na samym koncu strojenie i hamownia.
Chyba ze wczesniej pokuszę sie o hamownie w aktualnym stanie
Dziekuje. Pozdrawiam