View Single Post
Stary 21-10-2015, 21:12   #8
JimmyST
ford::beginner

Imię: Konrad
Model: Mondeo ST200
Silnik: 2.5 V6 24V
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Mondeo ST200 - Podnoszenie Mocy :) I nie są to tylko słowa.

A więc tak, jak mówiłem EGR zaślepiony, po tym zabiegu auto znacznie odżyło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nastepnie zabrałem sie za dolot.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Usunąłem całego Air Box'a, nastpnie dobrałem sie do podstwy akumulatora i wycinanie miejsca na wpuszczenie rury w zderzak. Cała akcja zabrała mi 5h, niestety nie odpaliła mi przecinarka, wiec musiałem obwiercić.
Na początku wyglądało to strasznie...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nastepnie, w miejsce wylądował stozek Simoty o winięty siateczką ( rajstropa... ;P )

A tak wygląda pod maską, wezględem zdjecia seryjnego.
Miejsca bardzo mało by zmieścić skrzyneczke bezpieczników ale jest okey.
Finalnie całosc bedzie owinięta bandazem termoizolacyjnym i dopracowana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Efekty?
Standardowo dzwięk jest bardziej męski, bogatszy o wzdychanie stożka.
Lepsza reakcja na gaz, błyskawiczna.
Autko bardziej elastyczne i sprytne.

Niestety przy dzisiejszej ulewie, cięzko stwierdzić jak sie całość sprawuje.
Woda, woda i jeszcze raz woda jest wszedzie. NIE WIEM czy stozek nie obrywa równiez, gdyz autko delikatnie mi przebiera na benzynie i nawet raz przy dohamowaniu zgasło...?

Na chwilę obecna zamierzam wywalic jeszcze kata, ewentualnie cos pogrzebac przy y-pip'e.
Reszta rzeczy to dopieszczenie autka, sprawdzenie blędów, całego układu elektrycznego, podcisnien a na samym koncu strojenie i hamownia.

Chyba ze wczesniej pokuszę sie o hamownie w aktualnym stanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziekuje. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
JimmyST jest offline   Odpowiedź z Cytatem