View Single Post
Stary 21-10-2015, 22:33   #302
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Dołożenie pakietu stylizacyjnego do mondeo mk4 - jaka nakładka na zderzak tył

Cytat:
Napisał dario6273 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobra robota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. szkoda ze nie masz seryjnego zawieszenia wtedy by było na 100% pewne .
Dzięki!
Nieseryjne w zawieszeniu są jedynie sprężyny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CO by Ci dało gdyby były one seryjne?

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No bardzo fajnie to wyglada. Szkoda ze profil karoserii jest taki ze na dole bardzo odslania kolo kiedy na gorze jest jeszcze schowane. Ale siedzi fajnie - az trudno powiedziec ze obnizony az o 3 cm!
Auto wydaje się dużo niższe. Wcześnie przestrzenie między kołami a błotnikiem były nienaturalnie duże i szczerze mówiąc nie wyglądało to najlepiej z tymi felgami i oponami 235/40/18. Teraz jest nareszcie OK. Pamiętaj, że wesrje Tit S miały seryjne obniżenie o 20mm.

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam dylemat, bo obecnie mam letnie z profilem 40, ale chce zmienic na 45. Obnizac nie bede ale juz czytalem ze przy 18" trzeba sie zaopatrzyc w ogranicznik skretu. Czy aby nie musze sie obawiac zalozenia dystansow 20mm przy profilu 45 i seryjnym zawieszeniu?
Być może przy zastosowaniu dystansów kwestia ograniczników skrętu sama się rozwiąże, tzn. nie bedą potrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Profil 45 (przy oponie o szer. 235) jest tylko o 11,75mm wyższy, co oznacza że średnica całego koła (felga+opona 235/45/18 ) będzie wieszka o 23,5mm, a ja mam obniżone zawieszenie o 30mm! Jaki wniosek z tego? Nie ma co obawiać się założenia dystansów bo skoro u mnie weszło przy obniżeniu o 30mm, Tobie też wejdzie przy większym obwodzie i średnicy koła o 23,5mm. Po zmianach, które planujesz, twój "bilans przestrzeni" będzie i tak miał 6,5mm zapasu w stosunku do mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.