Cytat:
Dobra robota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. szkoda ze nie masz seryjnego zawieszenia wtedy by było na 100% pewne .
|
Dzięki!
Nieseryjne w zawieszeniu są jedynie sprężyny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CO by Ci dało gdyby były one seryjne?
Cytat:
|
No bardzo fajnie to wyglada. Szkoda ze profil karoserii jest taki ze na dole bardzo odslania kolo kiedy na gorze jest jeszcze schowane. Ale siedzi fajnie - az trudno powiedziec ze obnizony az o 3 cm!
|
Auto wydaje się dużo niższe. Wcześnie przestrzenie między kołami a błotnikiem były nienaturalnie duże i szczerze mówiąc nie wyglądało to najlepiej z tymi felgami i oponami 235/40/18. Teraz jest nareszcie OK. Pamiętaj, że wesrje Tit S miały seryjne obniżenie o 20mm.
Cytat:
|
Ja mam dylemat, bo obecnie mam letnie z profilem 40, ale chce zmienic na 45. Obnizac nie bede ale juz czytalem ze przy 18" trzeba sie zaopatrzyc w ogranicznik skretu. Czy aby nie musze sie obawiac zalozenia dystansow 20mm przy profilu 45 i seryjnym zawieszeniu?
|
Być może przy zastosowaniu dystansów kwestia ograniczników skrętu sama się rozwiąże, tzn. nie bedą potrzebne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Profil 45 (przy oponie o szer. 235) jest tylko o 11,75mm wyższy, co oznacza że średnica całego koła (felga+opona 235/45/18 ) będzie wieszka o 23,5mm, a ja mam obniżone zawieszenie o 30mm! Jaki wniosek z tego? Nie ma co obawiać się założenia dystansów bo skoro u mnie weszło przy obniżeniu o 30mm, Tobie też wejdzie przy większym obwodzie i średnicy koła o 23,5mm. Po zmianach, które planujesz, twój "bilans przestrzeni" będzie i tak miał 6,5mm zapasu w stosunku do mnie