View Single Post
Stary 22-10-2015, 21:00   #307
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Dołożenie pakietu stylizacyjnego do mondeo mk4 - jaka nakładka na zderzak tył

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale te dystanse kusza. Choc cena nie jest tak niska jak myslalem. Szczegolnie jak sie popatrzy na jakies "duze" marki jak Eibach (te raczej odpuszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Dzieki za pomoc w wyliczeniach.
Za dystanse z Dystom`u zapłaciłem 500 pln. Eibach jest ponad stówę droższy. Widziałem oferty za połowę ceny czyli 250-300 pln, ale nie obdażyłbym ich zaufaniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja się zdecydowałem. Już kilka zdjęć poszerzonych obejżałem i nie ma wątpliwości. To wygląda świtnie. Na Mondku jest gites a na S-Maxie różnica do serii jest jeszcze większa.
Moje fotki nie oddają tego jak świetnie wygląda. A do tego jak jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie jestem pewien czy do mnie poniższe pytania, ale odpowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Twoich zdjęciach, widać brak chlapaczy tył.
Zgadza się. Jak kupiłem mondeo nie było ich po prostu i nie wiem czy powinny być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dopytuję bo zastanawiam się jak teraz jest u Ciebie z parkowaniem tyłem do krawężnika.
Nie mam problemu żadnego z parkowaniem tyłem. Bod blokiem mam dość wysokie krawężniki i myślę że gdyby były chlapacze, mógłby być problem, gdyż po obniżeniu zostało niewiele prześwitu między tylnym zderzakiem, a krawwężnikiem.

Cytat:
Będę zakładał zderzak poliftowy z dokładkami na tył i progi - czy takie podwójne obniżenie da radę ?
Nie wiem jak w poliftowych. Ja też planuję pakiet S ale przedliftowy. Z tyłem nie będzie większych problemów po obniżeniu, natomiast mam obawy co do przodu. Na pewno będę musiał założyć czujniki parkowania z przodu, najlepiej na dolnym spojleże-hokeju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Jak jest u Ciebie - masz ogranicznik skrętu ?
Widziałem Twoje wyliczenia, teraz pytanie praktyczne - chyba lepiej do kół 235 45 18 założyć dystans niż ogranicznik?
Ja nie mam ograniczników skrętu (opona 235/40/18 ). ANi przed, ani po dystansach nie obciera. Czy przy oponie 235/45/18 nie będzie obcierało przy założonych dystansach? Tego nei wiem. Trzeba sprawdzić ile skrętu ograniczają ograniczniki. rozumiem, że to ograniczenie jest w przupadku skrętu:
- w lewo dla prawego koła
- w prawo dla lewego koła.
Wydaje się, że przy założeniu dystansów nie bedą potrzebne ograniczniki, gdyż uzykskuje się dość dużą wewnętrzną powierzchnię w czasie skrętu dla kół.

Ostatnio edytowane przez ethernal ; 22-10-2015 o 21:02
ethernal jest offline   Odpowiedź z Cytatem