Cytat:
Ale te dystanse kusza. Choc cena nie jest tak niska jak myslalem. Szczegolnie jak sie popatrzy na jakies "duze" marki jak Eibach (te raczej odpuszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Dzieki za pomoc w wyliczeniach.
|
Za dystanse z Dystom`u zapłaciłem 500 pln. Eibach jest ponad stówę droższy. Widziałem oferty za połowę ceny czyli 250-300 pln, ale nie obdażyłbym ich zaufaniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
A ja się zdecydowałem. Już kilka zdjęć poszerzonych obejżałem i nie ma wątpliwości. To wygląda świtnie. Na Mondku jest gites a na S-Maxie różnica do serii jest jeszcze większa.
|
Moje fotki nie oddają tego jak świetnie wygląda. A do tego jak jeździ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jestem pewien czy do mnie poniższe pytania, ale odpowiem
Cytat:
|
Na Twoich zdjęciach, widać brak chlapaczy tył.
|
Zgadza się. Jak kupiłem mondeo nie było ich po prostu i nie wiem czy powinny być
Cytat:
|
Dopytuję bo zastanawiam się jak teraz jest u Ciebie z parkowaniem tyłem do krawężnika.
|
Nie mam problemu żadnego z parkowaniem tyłem. Bod blokiem mam dość wysokie krawężniki i myślę że gdyby były chlapacze, mógłby być problem, gdyż po obniżeniu zostało niewiele prześwitu między tylnym zderzakiem, a krawwężnikiem.
Cytat:
|
Będę zakładał zderzak poliftowy z dokładkami na tył i progi - czy takie podwójne obniżenie da radę ?
|
Nie wiem jak w poliftowych. Ja też planuję pakiet S ale przedliftowy. Z tyłem nie będzie większych problemów po obniżeniu, natomiast mam obawy co do przodu. Na pewno będę musiał założyć czujniki parkowania z przodu, najlepiej na dolnym spojleże-hokeju
Cytat:
|
Jak jest u Ciebie - masz ogranicznik skrętu ?
Widziałem Twoje wyliczenia, teraz pytanie praktyczne - chyba lepiej do kół 235 45 18 założyć dystans niż ogranicznik?
|
Ja nie mam ograniczników skrętu (opona 235/40/18 ). ANi przed, ani po dystansach nie obciera. Czy przy oponie 235/45/18 nie będzie obcierało przy założonych dystansach? Tego nei wiem. Trzeba sprawdzić ile skrętu ograniczają ograniczniki. rozumiem, że to ograniczenie jest w przupadku skrętu:
- w lewo dla prawego koła
- w prawo dla lewego koła.
Wydaje się, że przy założeniu dystansów nie bedą potrzebne ograniczniki, gdyż uzykskuje się dość dużą wewnętrzną powierzchnię w czasie skrętu dla kół.