Cytat:
|
Kolego miałem to samo myślałem ze to moze być od felgi ze krzywa ale jednak nie oto chodziło bo gdy zmieniłem na stalowe zimówki to sie okazało ze łożysko z prawej strony miałem do wymiany i teraz jest wszystko ok i tez miałem wycie przy 60 - 80 km/h
|
To ja się podepnę pod temat, buczenie wycie przy tej samej prędkości, ale w Focusie Mk2, dzisiaj wymieniłem piastę i nie ma poprawy, jednak udało mi się zdiagnozować pośrednio przyczynę - przy podniesionym przodzie i obracaniu kołem (ręcznie) co jakiś czas następuje jakby zgrzyt, jakby ktoś wsypał piach w łożysko, jeśli prędkość obrotowa nie jest duża koło praktycznie staje, dzieje się tak jednak przy włączonym silniku, próbowałem przy wyłączonym i przez 2-3 minuty obracania (aż się zmachałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) nie było tego efektu. Oprócz łożyska w piaście myślę że można wyeliminować także skrzynię, ponieważ na luzie,albo z wciśniętym sprzęgłem efekt "buczenia" nie ustaje, nie ma też znaczenia na którym biegu jadę choć wyraźnie głośniej jest podczas zwalniania niż przyspieszania. Przebieg - ok 100Tkm benzyna 1.6
Może ktoś postawi trafną diagnozę ?