Cytat:
|
Niekoniecznie, nie wyznaję wiary "jak sra na forda, to kocha vw" (i odwrotnie). Prymitywna to wiara. Przecież kolega wyżej stwierdził, że wszystkie niefordy to wanny.
|
Opisałem subiektywne odczucia na temat konkretnego segmentu aut z doprecyzowaniem wersji nadwozia. Udało mi się przy każdej jeździe próbnej mieć na pokładzie komplet pasażerów (rodzina pomogła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), a przejażdżki z racji miejsca gdzie mieszkam i lokalizacji dealerów odbywały się głównie na autostradzie. Miałem okazję przejechać się:
- Golfem, który jest bardzo poprawny, ale mdłe
- Megane, któremu moim zdaniem czegoś w kwestii sztywności i kontroli prowadzenia brakuje
- Ceed, niby wszystko ok, ale czasami elektryczne wspomaganie jakby chciało przedobrzyc i nie wiesz czy rzeczywiście auto zacznie zaraz myszkowac czy to tylko takie uczucie, więc ściągasz nogę z gazu
- Octavia, to już dla mnie zagadka, wygląda jakby dostała zawieszenie z Golfa VI, ale gabarytowo jest przecież od niego wieksza, ciężko trochę się znaleźć w tym, no i te fotele... czy tylko ja mam z nimi problem?
- 308, komfort jazdy ma jakieś swoje granice, to nie limuzyna tylko kompakt w końcu, tak zestrojona 508 to przyjemność, od auta użytkowego oczekuję jednak jakieś zwartości w tym temacie
itd.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka