View Single Post
Stary 29-10-2015, 08:14   #10
guaro
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1,5 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2018
Domyślnie

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są jeszcze (nie wiem jakiego nadwozia szuka autor tematu): astra, civic, auris, mazda 3, lancer i leon (prawdziwego toledo już nie ma, bo ten obecny to klon rapida, robiony w skodzie na tej samej linii co rapid).
Z octavią mk3 i jej zawieszeniem to rzeczywiście jest tak dziwnowato, bo wielowahacz jest dopiero od 1.8 tsi 180 KM i 2.0 tdi 170 KM. A w słabszych po staremu, czyli belka.

Ja tam doceniam auta francuskie za pomysłowość/oryginalność w projektowaniu z zewnątrz i wewnątrz, ale akurat nie jest to mój gust (szczególnie wnętrze). A słowacki koreańczyk mógłby być, tylko lekka bida u niego z silnikami. I ten nowy czynnik do klimatyzacji u nich to jest kpina z nabywcy.

Jaki ten wybór nie byłby, to zawsze potrzeba się pogodzić z jakimś kompromisem.
Piękna puenta ☺
Każdy musi dobrać auto pod siebie i wedle zasobów.
Osobiście wybrałem Focusa z silnikiem 1.0 Ecoboost, ponieważ odpowiada mi jego elastyczność i 125 KM wystarczy na tą budę. Jeżdżenie z rodziną ma to do siebie, że przede wszystkim powinno myśleć się o tych najmłodszych, wiec nie ma co bez przesady pędzić. Do tego dochodzi jeszcze aspekt ekonomiczny, tj. podatek drogowy w DE, który w tym przypadku będzie wynosił około 50 EUR.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
guaro jest offline   Odpowiedź z Cytatem