View Single Post
Stary 29-10-2015, 10:34   #12
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Przesiadka po MK2FL na ??? czyli fan Focusa nie wie co dalej

Kompromis jest zawsze, ale 3 lata temu m.in. jeździłem przed kupnem Foki mk3 - Mazdą 3 2.0 165 KM, Civiciem IX 1.8 142 KM, Scirocco 1.4 TSI 160 KM i po jeździe próbnej Foką 1.0 EB 125 KM wiedziałem, że na 100 % będzie to Foka....Nie jestem wyznawcą żadnej marki, ale w prowadzeniu Foki jest to coś, tego nie ma nigdzie....zawias nie jest za twardy, jest sprężysty, ale też nie za miękki i nadal trzyma znakomicie na zakrętach, ale nie rezygnuje się z komfortu, poza tym to coś trudno tak do końca opisać....ponadto jest cicho w środku przy bardzo wysokich prędkościach, Fordzina wręcz deklasuje Mazdę czy Hondę pod tym względem....potem wybrałem dla siebie 1.6 EB 182 KM i do dziś nie żałuję....jest moc, jest komfort, jest przyjemność z jazdy. Każdy ma inne priorytety, dla mnie najważniejsza jest jazda, pierdołkami się nie zajmuję, muszę stanowić jedność z autem, a z Foką stanowię i to mi wystarcza z nawiązką. Najzabawniejsze jest to, że nieraz na forum narzeka się na jakość Forda, a ja jestem wręcz zaskoczony na plus...a wcześniej jeździłem Hondami Civic od VI gen do VIII gen. od 1998 r. do 2012r......być może gdybym czytał forum to nie kupiłbym Forda, na forum Hondy np. wiele ewidentnych wad się ukrywa, bezpodstawnie chwali swoją ukochaną Hondę, co skutkuje absurdalnie wysokimi cen używek takiego bubla jakim jest VIII gen. Civica - UFO, ale co kto lubi, gusta są różne, czasami miłość do marki jest ślepa i to też trzeba mieć na uwadze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 29-10-2015 o 11:02
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem