@
jacek-k-wawa
Ja Ciebie przepraszam ale czy Ty poważnie myślisz, że jeżeli jakiekolwiek sensory/anteny dawałyby informację, w którym kole jest dane ciśnienie to czy po zmianie kół nie dałoby się ogarnąć tej informacji i sztab programistów z Forda i innych poddostawców, który całą firmę kosztuje pewnie 1mld USD rocznie, nie ogarnąłby tego?
Ja znam dwa typy TPMSa.
Pierwszy to mierzenie prędkości obrotowej kół z czujników z systemu ABS. Ten system jest prostszy ale nie mierzy dokładnie ciśnienia a jedynie duże spadki na konkretnym kole.
Drugi to poprzez wysyłanie zwykle po paśmie 443MHz dokładnych danych z sensora, adresu czujnika, ciśnienia i prędkości obrotowej. Jest jedna główna antena, która czyta dane z tych sensorów i z pilota do centralnego. Wszystko da się przeczytać, tzn dokładne ciśnienie. Nie da się niestety zlokalizować bez ingerencji użytkownika, przy pomocy takiego jednoantenowego systemu, z którego koła dokładnie przyszły dane. Do tego potrzebne są dodatkowe anteny przy każdym kole mierzące moc sygnału, czyli odległość nadajnika od anteny. Na tej podstawie można podać, z którego koła pochodzi odczyt ciśnienia. Rozbudowanie systemu o taką możliwość kosztuje kilkanaście metrów wiązki i 4 przetworniki do pomiaru mocy sygnału (albo jeden czterokanałowy).
Szczerze powiedziawszy to sensu w tym wielkiego nie ma bo podniesienie kosztu systemu jest dosyć spore a zysk dla użytkownika niewielki. Moim zdaniem lepiej zrobić to tak jak m0rtal w sofcie do MK4. orion512 może też już dorobił, jakiś czas już nie śledziłem postępów. m0rtal zrobił tak, że z głównej anteny przychodzą 4 adresy i wybiera się które to koło. W sumie to nie jestem pewien na 100% czy już to zrobił. Nie śledziłem wątków ostatnio ale koledzy mayak/orion512/Speedo/tedi_k/leszczu z pewnością kojarzą.