View Single Post
Stary 29-10-2015, 22:30   #33
icyklop

Domyślnie Odp: Mondeo HEV, czyli hybryda

Jakby co ja dziś odebrałem hybrydę więc jakby ktoś miał pytania to chętnie odpowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeździ się zdecydowanie inaczej niż dieslem mondeo z 2007 - ale generalnie niezależnie od prędkości jest dużo ciszej, nawet przy maksymalnych (choć przy rozpędzaniu przy dużych prędkościach hybryda trochę wyje ale nie jest to uciążliwe).
Mnie zaskoczyło to że hamulce ładują akumulator przy dowolnych prędkościach, przy dużych pasek naładowania akumulatora rośnie w oczach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie moduł trenera przy hamowaniu jest genialny, nie trzeba się zastanawiać czy się zahamowało dobrze czy źle, po zatrzymaniu samochodu (np. na światłach) od razu dostajemy informację ile % energii która była do odzyskania została odzyskana.
Auto jest o wiele bardziej dynamiczne od diesla na mieście, mimo iż nie wydawał mi się wcale mulasty. Chyba też lepiej trzyma się drogi, przynajmniej póki co (może dlatego że diesel był kombi?).
  Odpowiedź z Cytatem