Cytat:
|
W MK4 nie miałem czujników, rozumiem, że jest tak, że jak świeci się kontrolka niskiego ciśnienia i dopompujesz to automatycznie gaśnie?
|
W MK4 po prostu widzisz każde koło z ciśnieniem (czyli tak jak teraz po ugradzie chłopaków).
Prawdę mówiąc nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzać, czy jak mam różnicę 0.1-0.2 bara, to czy aby na pewno jest to w kole wskazywanym przez wyświetlacz - podjeżdżam i pompuję wszystkie raz na kilka tygodni, jeśli zobaczę, że za bardzo gdzieś spadło ciśnienie. Ale na pewno dobrze wskazuje ciśnienia pomiędzy osiami - widzę, że na tylnej jest mniej niż na przedniej.
Czasami (baaaaaardzo rzadko, raz na rok, dwa lata?) pojawia się komunikat, że coś nie tak z czujnikami, ale za chwilę (kilka sekund) wszystko jest ok. To jedyny mankament.
Może warto zrobić z tego osobny temat? Może ktoś to już roztrzaskał w MK5?
Sprawdziłem instrukcję obsługi dla MK5 - napisane jest, że po każdym dopompowaniu kół należy zresetować układ. W MK4 czegoś takiego nie było. Pompuję i pokazuje mi, jakie jest ciśnienie... Dziwne...
Jest też napisane, że "Podczas napełniania opon układ może nie zareagować natychmiast na dopompowanie opon."