Temat: [C-MAX 2007-2010] Jak wyłączyć poduszkę
View Single Post
Stary 30-10-2015, 08:29   #11
Wodorek
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Ford C-MAX
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Jak wyłączyć poduszkę

Zamontowałem wyłącznik w schowku i zabrałem się za montaż kontrolki informującej o tym czy poduszka jest wyłączona czy włączona.
Ze względu na to że w swoim aucie mam parktronica to miejsce przy wlączniku świateł awaryjnych mam zajęte ale po zajrzeniu do środka okazało się że jest tam wyprowadzona wtyczka do kontrolki od airbagu pasażera.
Zakupiłem kontrolkę która pasuje w miejsce uchwytu na monety przy lewarku zmiany biegów.
Moje pytanie brzmi: czy da się dokupić w serwisie oryginalną wiązkę (kabelek) "przedłużkę" który mógłbym podłączyć do wtyczki przy włączniku świateł awaryjnych i poprowadzić ją w miejsce koło lewarka zmiany biegów - czy muszę sam sobie radzić - czyli przeciąć te dwa przewody z wtyczką i wlutować odpowiednie przedłużki tak żeby sięgnęło w miejsce koło lewarka biegów ? Czy może w tunelu koło lewarka też znajdę wyprowadzoną tą sąmą wtyczkę (co przy przycisku awaryjek) tylko muszę lepiej poszukać (gdzie szukać) ?
W przypadku elektroniki jestem zwolennikiem rozwiązań fabrycznych stąd moje pytanie do znawców o tą przedłużkę
Wodorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem