Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 01-11-2015, 20:42   #265
tola
ford::amateur

Imię: tomasz
Model: Jumbo
Silnik: 2,2
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Witam.Od ponad roku jestem nowego Transita Jumbo 2014r. Max długi,max wysoki na bliźniakach! 2,2 - 155 km.
W sumie to kupiłem go troche ,,od biedy,, Jak wiadomo Sprinter -porażka,crafter również .Po za tym drogie w utrzymaniu.... Włoskie wynalazki,bez komentarza.... Mastera maxi akurat nie było więc padło na Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę się go obawiałem no bo jak wiadomo Ford g...... wart ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie autko super.Zrobiłem 110 tys przez ponad rok no i ..... NIC ! olej,filtry i zero awarii !!! Według mnie są 3 wady tego autka! ( przynajmniej u mnie) 1.Od poczatku dość mocno i nie naturalnie klepią wtryski! Trzeba lać lepszą ropę!!! Wtedy jak by troche lepiej....
2.Spalanie! Najczęściej 12 L/ 100 km.
3. Słabe przyśpieszenie ! Lipa totalna ale można sie przyzwyczaić!
4. Głośna buda !!!! Po nierównościach , kiedy auto jest puste buda bardzo hałasuje! Wrażenie jest takie jak by blacha i cała konstrukcja była za cienka....
z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej! Zobaczymy co będzie dalej...
Ogólnie autko bardzo przyjemne,wygodne i funkcjonalne! Po mimo wad które wyszczególniłem chyba jest nie źle a co najważniejsze jak wspomniałem bez jak narazei ZERO awarii !!!!!!Pozdrawiam T.

Bump: Witam.Od ponad roku jestem nowego Transita Jumbo 2014r. Max długi,max wysoki na bliźniakach! 2,2 - 155 km.
W sumie to kupiłem go troche ,,od biedy,, Jak wiadomo Sprinter -porażka,crafter również .Po za tym drogie w utrzymaniu.... Włoskie wynalazki,bez komentarza.... Mastera maxi akurat nie było więc padło na Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę się go obawiałem no bo jak wiadomo Ford g...... wart ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie autko super.Zrobiłem 110 tys przez ponad rok no i ..... NIC ! olej,filtry i zero awarii !!! Według mnie są 4 wady tego autka! ( przynajmniej u mnie) 1.Od poczatku dość mocno i nie naturalnie klepią wtryski! Trzeba lać lepszą ropę!!! Wtedy jak by troche lepiej....
4. Głośna buda !!!! Po nierównościach , kiedy auto jest puste buda bardzo hałasuje! Wrażenie jest takie jak by blacha i cała konstrukcja była za cienka....
Ogólnie autko bardzo przyjemne,wygodne i funkcjonalne! Po mimo wad które wyszczególniłem chyba jest nie źle a co najważniejsze jak wspomniałem .... ZERO awarii !!!!!!Pozdrawiam T.

Bump: Witam.Od ponad roku jestem nowego Transita Jumbo 2014r. Max długi,max wysoki na bliźniakach! 2,2 - 155 km.
W sumie to kupiłem go troche ,,od biedy,, Jak wiadomo Sprinter -porażka,crafter również .Po za tym drogie w utrzymaniu.... Włoskie wynalazki,bez komentarza.... Mastera maxi akurat nie było więc padło na Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę się go obawiałem no bo jak wiadomo Ford g...... wart ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie autko super.Zrobiłem 110 tys przez ponad rok no i ..... NIC ! olej,filtry i zero awarii !!! Według mnie są 3 wady tego autka! ( przynajmniej u mnie) 1.Od poczatku dość mocno i nie naturalnie klepią wtryski! Trzeba lać lepszą ropę!!! Wtedy jak by troche lepiej....
Ogólnie autko bardzo przyjemne,wygodne i funkcjonalne! Po mimo wad które wyszczególniłem chyba jest nie źle a co najważniejsze jak wspomniałem bez jak narazei ZERO awarii !!!!!!Pozdrawiam T.

Ostatnio edytowane przez tola ; 01-11-2015 o 20:53
tola jest offline   Odpowiedź z Cytatem