View Single Post
Stary 02-11-2015, 15:08   #77
Frument80
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Stuki przy maks. skręcie - brak przyczyny!

Witam. Widzę nie tylko ja się borykam z problemem stuków podczas skręcania na nierównościach. Lekkie stuki więc przy przeglądzie poprosiłem o zwrócenie uwagi na lekki hałas z zawieszenia. Rezultat wszystko ok. Kolejne kilometry i autko zaczyna ściągać lekko w prawo. Pojechałem na sprawdzenie geometrii i przód ma odchyłkę więc Panowie ochoczo zabrali się do regulacji. Stoję pod autkiem ( pomijam BHP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i za każdym razem gdy próbowali ją ustawić, wskaźnik "uciekał" uniemożliwiając zakończenie regulacji !!! Werdykt luz... Powymieniałem tuleje, łożysko w przednim kole i efekt żaden. Postanowiłem wrzucić na "luz" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i temat odpuściłem bo nie wart rozbierania pół samochodu. Niestety życie się tak poukładało, że codziennie jadę tą wredną kostką i słyszę stuki coraz głośniej. Efekt taki że jadąc po mojej "ulubionej" drodze (zemsta architekta) przy skręcie mam koncert młotów pneumatycznych i to nie zależnie czy skręcam w prawo czy w lewo odpowiednio odzywa się przeciwna do skrętu strona. Hałas jest już uciążliwy do tego stopnia że śmigam z prędkością 5km/h by nie pobudzić sąsiadów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za bardzo nie wiem czy mam łączyć przypadek utraty zbieżności ze stukami. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam
Frument80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem