View Single Post
Stary 03-11-2015, 19:50   #9
gkeb
ford::beginner

Model: Focus Active
Silnik: EB 1.0 125KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Kupno używanej Fiesty MK7

W innym salonie Bemo (ale nadal Poznań) stoi cos takiego:
http://www.oferta.grupabemo.pl/ofert...a-uzywany-2012
Niby 500 km mniej przejechane, wydaje mi się że słabsze wyposażenie a cena wyższa. Czym to może być podyktowane? Waszym okiem lepszy ten pierwszy czy drugi? Dla Was to pewnie wystarczy rzut okiem i po zdjęciach wiece który lepszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A właśnie w mieście, szczególnie małym, to może być gorzej. Bo przyzwyczajony jesteś do "brania" od niskich obrotów (8V), a zmienisz na taki, który w tym zakresie, w którym jeździsz teraz, to będzie miał mniejsza moc. Mój ojciec jeździł 13 lat autem 8V, a jak zmienił na mocniejsze o 47 KM, ale 16V, to stwierdził, że to nowe jest wolniejsze. Fakt, że tez masa pojazdu wzrosła o jakieś 400 kg.

Szkoda, że benzyny 8V wymierają, bo mi 16V zupełnie nie odpowiada (do miasta mułowaty, a na autostradzie za głośny), a w terenie górzystym to już całkowicie.
A gdzie pisałem, że do jazdy po mieście? Do pracy mam jakieś 12-13 km w jedną stronę. Około 1 km obwodnicą, potem z 10 km S11 i z 1 km wioskami do pracy. I powrót taki sam, co oczywiste. Raz w miesiącu jadę jakieś 100 km w jedną stronę na trasie między Poznaniem a Kaliszem (przez zakorkowany niestety Jarocin). Jakieś dalsze trasy bardzo sporadyczne. Łącznie w roku robię jakieś 10-12kkm.
gkeb jest offline