Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 03-11-2015, 22:52   #1484
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Napisał unndergrund Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mialem przyjemnosc pracowac przy oponach i co nie co wiem na ten temat .
Chwilowo mam watpliwosci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał unndergrund Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Opona zimowa powinna być przede wszystkim MIĘKKA to podstawa zeby spełniała swoje zadanie na śniegu .
Nieprawda. Ma byc miekka zeby przy niskich temp byla odpowiednio twarda. Na snieg jest potrzebny odpowiedni bieznik.

Cytat:
Nastepna sprawa im wyzsza opona na śnieg tym lepsza . (mniejsze ryzyko zakopania sie oczywiscie umiejetnie pompujac opony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Nie bardzo widze zwiazek. Wyzsza opona czyli wyzszy profil? Tylko nie jestem pewien czy wiesz czemu. Chodzi pewnie o to ze opona z wyszym profilem jest bardziej elastyczna wiec uginajac sie stwarza wieksza powierzchnie styczna bieznika z podlozem.

Jednak mam nieodparte wrazenie ze jestes marketerem.