View Single Post
Stary 10-11-2015, 21:15   #452
personiusz
ford::average

Imię: saymon
Model: s max
Silnik: benzyna
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dołożenie alarmu do Mondeo MK4 - ale również do SMAX, Focus, Fiesta

Cytat:
Napisał nawi93 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktoś wie jakie konektory są potrzebne do gniazda przekaźnika?
Hej ja dziś samemu sobie zrobiłem dołożyłem przewód do syrenki bez podtrzymania według schematu z powyższych postów ,nie było trudno w między czasie dołożyłe też lampki w dzrwi heh.Zamiast oryginalnego przekaźnika i ciągnąć przewód na drugi koniec auta,zrobiłem zwykły uniwersalny przekaźnik i puściłem przewód w komorę silnika do syrenki.Przekaźnik schowałem pod wykładzinę podłogową ,tak mi wygodnie było ,można też dać pod schowkiem.Jak ogarnę temat bo czekam za lampką z czujnikami i klaksonem,to zrobię parę fotek aha przewód z Gema ,nie mając tak małego pinu zrobiłem z przewodu bezpośrednio dolutowanego do styku w gem i podałem go przez wtyczkę ,przewód pasuje np od kabla sieciowego,jest cieńki ,to tylko masa które idzie na cewkę przekaźnika więc nie musi być siłowy przewód do tego.Wkrótce fotorelacja jak zadziała.
personiusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem