View Single Post
Stary 11-11-2015, 16:48   #454
personiusz
ford::average

Imię: saymon
Model: s max
Silnik: benzyna
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dołożenie alarmu do Mondeo MK4 - ale również do SMAX, Focus, Fiesta

Witajcie dzis przesyłam kilka fotek z dokładania przewodu oraz przekaźnika do syrenki bez podtrzymania.wykonałem to zgodnie z opisem z postów powyżej ,z racji iż nie mam konektorków odpowiednich poradziłem sobie w inny sposób by podłączyć się do gem.Też to działa i bez problemu można podać przewód we wtyczce.Gdy tylko dojdzie lampka i syrenka wstawię więcej fotek z montażu ,ja nie podałem przewodu na tył auta przekaźnik trafi koło lub nad gem,jest tam miejsce i syrenka pójdzie sobie do komory silnika,też tam jest miejsce ,sygnał z gem to tylko masa strująca ,więc nie musi być jakiś super gruby przewód.Można dać grubszy zaraz przy wyjściu z wtyczki ,chodzi o to by można było przez wtyczkę podać do złącza z gem.Wyszło całkiem fajnie.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Hej no i w końcu się udało alarm działa jak powiniem wszystko zrobiłem zgodnie z opisami z powyższych postów i jest super,najwięcej roboty było i męczenia sie przy demontażu schowka i podłączenia przekaźnika tzn nie było trudno ale mało miejsca i niezbyt wygodnie ,no i przeciągnięcie przewodudo syrenki przez przednia gródź.Bo syrenke dałem w komorę silnika najbliżej i najwygodniej .Całość ładnie umieszczona za schowkiem ,mam na mysli przekaźnik ładnie wszystko owinięte tasmą izolacyjną na nowo wszystkie wiążki dla porządku i wyglądu i w zasadzie gotowe.Trochę było strachu przy uruchomieniu ,obawa czy zacznie działać alarm czy piny dobrze zrobiłem z gem ,ale poszło i jest super .Cały czas montażu na spokojnie z kawką i dobrą muzyczką w warsztacie to ok 2 godz.Polecam nie jest to trudne a satysfakcja kolejnej rzeczy w maxiu jest .Pozdrawiam pytania mile widziane.

Ostatnio edytowane przez personiusz ; 22-11-2015 o 10:19
personiusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem