Urzekły mnie Wasze opowiadania o 8V vs 16V
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak się składa, że miałem wcześniej Grande Punto z silnikiem 1.4 77KM, a teraz mam Bravo z silnikiem 1.4 90KM. Różnica (niewielka, ale jednak) po przesiadce jest na plus Bravo (widać to z resztą w deklarowanych przyspieszeniach). Obydwa trzeba kręcić, żeby sensownie przyspieszyć (np. wyprzedzić) i obydwa ogólnie dają sobie radę wszędzie. Oczywiście demonami na ćwierć mili nie są a przy stromych serpentynach bez redukcji się nie obejdzie (kto jechał przez Góry Stołowe, drogą na Błędne Skały lub choćby na Adrspach w Czechach ten wie).
Za cenę tej Fiesty z ogłoszenia spokojnie wyrwiesz Bravo w Dynamicu (klima, radio MP3, skóra na kierownicy i lewarku, elektryczne szyby itd.) z silnikiem 90KM (sam będę swoje salonowi oddawał w lutym za mniejszą kwotę - muszą na czymś zarobić). Pytanie tylko na czym bardziej Ci zależy - ogólnym komforcie z jazdy, czy na dynamice. Jeżeli na tym pierwszym to Bravo jako przestronniejsze auto będzie lepsze (a przy tym bezawaryjne, tanie w ew. naprawach i lubiące gaz - sam mam). Jeżeli chcesz coś wreszcie poczuć pod nogą i nie zależy Ci na zmianie segmentu auta to zbieraj na Fiestę z EB
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja zmieniam swoje Bravo na Fokę, bo właśnie tej mocy wreszcie zapragnąłem. Gdyby nie to, w życiu bym się go nie pozbył.