Witam wszystkich
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam Mondeo MK5, 2.0 TDCI 150 KM. Htb. Wersja Gold z przyciemnianymi szybami + światła LED + kilka innych dodatków. Odebrałem pod koniec maja.
Czytając wasze posty, powiem szczerze że jestem zadowolony z mojego egzemplarza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znaczna część wad nie występuje.
U mnie największym problemem, są stuki (na mój gust) z okolicy deski rozdzielczej. Nasilają się w trakcie jazdy przy silniejszym wietrze. Nie wiem co to może być. Podobnie serwis. Wkurza mnie to niesamowicie - samochód jest bardzo dobrze wyciszony i ten bubel wpływa na całość odbioru. Macie może coś takiego u siebie?
Raz jeden z kluczyków zaciął się do tego stopnia że dopiero w serwisie udało się go otworzyć.
Dodatkowo raz (dosłownie) została mi w ręce "łapka" do zamykania bagażnika.
Miałem też problem z nieustannie odpadającą zaślepką zamka drzwi kierowcy. Szcześliwie w ASO rozwiązali temat. Strasznie denerwuje mnie to jak serwis podchodzi do każdego tematu. Najbardziej szczęśliwi są jak zostawi się samochód na kilka dni - chyba faktycznie do każdej rzeczy podchodzą techniką prób i błędów.
Niemniej jednak samochód jest moim zdaniem bardzo dobry. U mnie spalanie długodystansowe około 6,4 l / 100 km. W mieście (Warszawa) średnio koło 7. Są lepsze i gorsze dni. Ale tym samochodem można jeździć bardzo ekonomicznie - trzeba tylko chcieć. Poprzednio miałem Hondę Civic (1.8 AT)... to dosłownie pochłaniała paliwo
Jeszcze jedno. UWAŻAJCIE na klapę bagażnika. Nie wiem jak w kombi, ale w htb otwiera się niespodziewanie wysoko. Ja niestety już uszkodziłem sobie klapę o szpilkę od jakiejś instalacji w garażu. Teraz wiem już jak parkować żeby nie uderzyć znowu klapą.. ale zadra została :/
Pozdrawiam!