Witam,
Jako że sprzedałem swojego osiołka '97, rozpocząłem poszukiwania jakiegoś nowszego blaszaka. Przyznam że jakoś tak ze względu na rdzę nie stawiałem na Transita, ale trafił mi się do kupienia egzemplarz bezwypadkowy z pewnym przebiegiem 189kkm, w skrócie rocznik '08, 2.2tdci 110KM, 5 biegów(VXT75).
Ale ponieważ nie piszę w dziale "Kupujemy auto" to chciałem nie o konkretny egzemplarz zapytać a raczej ogólnie:
- Czy są jakieś mniej lub bardziej polecane wersje tego silnika, z VIN wyczytałem że ten który oglądam to PUMA - to dobrze czy źle?
- Czy to nie jest czasem silnik PSA, czy to PSA ma silnik Forda? Jak sprawdzałem vin Citroena Jumpera 2.2 101KM to też mi wyskoczyło że silnik PUMA - przypadek?
- Próbowałem szukać info o spalaniu to tu na forum znalazłem info od 7 do 14L/100km - na prawdę są takie różnice w zależności od sposobu jazdy czy z powodu jakiś niesprawności?
- Na co zwrócić uwagę przy oględzinach takiego Transita - jakie są najczęstsze bolączki?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.