View Single Post
Stary 16-11-2015, 13:36   #16
nitro.
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: MK3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: awaria silnika

Cytat:
Napisał sancho2010 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, u mnie od pewnego czasu pojawia się żółta kontrolka silnika. Temat obserwowalem bo podejrzewalem zla jakosc paliwa. Kontrolka raz świeci przez 2-3 dni pozniej spokoj przez kolejne kilka dni. Przy prawie pustym baku zatankowalem verve z orlenu prawie do pelna i bylo wszystko ok az do wczoraj. Kontrolka znowu sie swieci. Komunikat bledu ktory odczytal mi mechanik jeszcze przed wymiana rodzaju paliwa dotyczyl zbyt niskiego cisnienia paliwa. Czy ktos ma jakis pomysl co to moze byc? Auto oddaje w wekend do mechanika ale wolalbym miec jakis poglad sytuacji zeby nie dac sie "nabic w butelkę". Proszę o opinie
Wczoraj zalałem pełny bak ropy na Orlenie ale nie Vervy. Po przejechaniu ok 30 km nagły spadek mocy, max prędkość 80 km/h, komunikat awaria silnika. Odstawiłem do mechanika, dzisiaj mówił, że wyskakują błedy związane z niskim ciśnieniem paliwa. W pierwszej kolejności do sprawdzenia filtr. Jak coś więcej będę wiedział to dam znać ale chyba Orlen już sobie odpuszczę...
nitro. jest offline   Odpowiedź z Cytatem