View Single Post
Stary 16-11-2015, 23:07   #98
Bomba1233
ford::average

Imię: Kamil
Model: Mondeo Mk III i Ford S-max
Silnik: 2.0 PB i 2.0 EB
Rocznik: 2002 i 2011
Domyślnie Odp: 1.8 benzyna DURATEC - SKAZANY NA BRANIE OLEJU?

Cytat:
Napisał maciekSTW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam serdecznie fordowiczów

Posiadam mk3 2.0 z 2002 r przebieg 252 tys km raczej autentyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odnośnie oleju już chwilę się zbierałem żeby napisać bo troszkę mnie sytuacja martwi. Jeżdżę na mobilu 10 W 40 i o ile na miejscu wielkiego problemu nie ma z poborem oleju, tyle w trasie po autostradzie przy prędkości 140 - 170 km/h na dystansie 400 km potrafi zjechać z prawie max na prawie min. Jak dla mnie trochę dużo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Proszę o opinie bo może coś się dzieję i trzeba działać. Wiem że przebieg jest duży ale .......

POzdrawiam Maciek
Kolego powiem tak u mnie sytuacja wyglądała znacznie gorzej 6 miesięcy 12-14L oleju dolanego(5W40)trasa 700km około 1,5L ;/...kopcił jak niejeden diesel...powód PIERŚCIENIE...po naprawie 4000km i ani kropelki nie dolałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. CIESZY OJJJ CIESZY Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tutaj jest temat odnośnie tego spalania oleju ale w silnikach 2.0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://forum.fordclubpolska.org/show...t=59986&page=8
opisywałem tam swój przypadek...w razie pytań proszę pisać pomogę jeśli tylko będę mógł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bomba1233 jest offline   Odpowiedź z Cytatem