Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 17-11-2015, 10:41   #719
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Miralon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ficzer, ficzer! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja wspominałem. Przetestowałem dwa sposoby, obydwa okazały się dosyć skuteczne póki co.
1. Między uszczelkę a karoserię wprowadziłem bardzo cienką (0,2-0,3 mm pewnie) gąbkę - taki materiał w jaki owija się delikatną elektronikę. Sporo roboty ale efekt jest. U mnie po prawej stronie jest naprawdę "ciasno" i nie jest łatwo taki zabieg wykonać. Proponuję też od razu nie tam gdzie skrzypi (można namierzyć naciskając palcem uszczelkę) ale na całej długości - przetestowałem że "skrzypienie jest mobilne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) "
2. ten sposób jest prostszy. Wazelina na cienką szmatkę i delikatne przesmarowanie uszczelki. Szmatkę trzeba wprowadzić między uszczelkę a karoserię - dlatego musi być to cieniutka warstwa materiału. Szybciej to można zrobić, ale trzeba się liczyć z koniecznością okresowego powtarzania zależną od warunków drogowych o częstotliwości mycia samochodu.

Jakby coś to pisz na priv.
dzięki! Powalczę w weekend i dam znać!
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem