Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 17-11-2015, 18:38   #720
Szkier
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 HB
Silnik: 1.5 EB M6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Pytania dotyczące funkcjonalności.

1. kombi czy sedan?
Byłem zdecydowany na kombi, ale po obejrzeniu bagażnika jednego i drugiego (stały obok)pojemność liftbacka okazała się optycznie (i liczbowo) większa do rolety/półki - tak najczęściej używam, a do tego liftback jest tańszy o 4000 PLN - wybrałem liftbacka, nie żałuję

4. Jak składa się lusterka po wyłączeniu samochodu (wersja z przyciskiem Start/Stop)?
Tak jak pisali koledzy jest przycisk, w drzwiach kierowcy

6. Czujniki ciśnienia. Rozumiem, że są w każdym kole i przy przekładce kompletnych kół trzeba też kupić drugi komplet czujników? Czy jest jakaś filozofia z zakładaniem tych czujników jeśli się nie kupi zestawu w salonie? Czy zakłady wulkanizacyjne nie maja z tym problemu?

wystarczy reset z pozycji menu

8. Światła do jazdy w dzień. Posiadając Ford LED i automatyczne sterowanie światłami, jak ustawić by światła do jazdy w dzień świeciły się non stop aż się zacznie szarówka robić. Lub odwrotnie, jak zrobić by się światła mijania świeciły non stop i automat przełączał tylko miedzy nimi a długimi? (chyba że światła do jazdy w dzień to to samo co mijania)

wystarczy ustawić na "auto" i wszystko autko robi samo, nawet w dzień jak pada i włączysz wycieraczki autko automatycznie włącza światła mijania

9. Czujniki parkowania z przodu. Kiedy dokładnie się załączają i czy od razu widać je na ekranie?
Włączają się na 1 biegu przed przeszkodą (ok. 80 cm)

10. Które dodatkowe wyposażenie wybralibyście podobnie, z czego byście zrezygnowali, czego wam brakuje?

Wziąłbym (mam titanium, część w standardzie) duży wyświetlacz, tempomat, grzane fotele, czujniki dookoła auta (są w automatycznym parkowaniu, które samo w sobie się nie przydaje), zwykłe lampy (wiem, że gorzej świecą niż ledy, ale w razie napraw jest dużo korzystniej)
Szkier jest offline   Odpowiedź z Cytatem