View Single Post
Stary 19-11-2015, 14:15   #243
pablolinda
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Instalacja dodatkowego podgrzewacza cieczy w TDCI - opis

Cytat:
Napisał matrog19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój układ jak osiągnie temperaturę to jej już nie traci chyba, że przy dłuższym postoju na mrozie. Wszystko mam sprawne. Ale jak tak myślę to jak kupiłem ten samochód 5 lat temu to szybciej się nagrzewał...
Własnie też tak miałem jak kupiłem swojego 7 lat temu że jak przejechałem około 3 km przy prędkości około 90 to wskazówka już miała pion i tak miałem do momentu aż padł mi jakieś 2 lata temu mały termostat po jego wymianie było już lepiej bo temperatura tak nie falowała jak przed wymianą i szybciej się nagrzewał ale nie wróciło do stanu z przed awarii. Potem temat trochę odpuściłem jak przyszło lato potem była kolejna zima ale nie miałam czasu się tym zająć poważniej tylko zastanawiało mnie włosie czemu po mimo nie pełnego nagrzania silnika rura od termostatu dużego robi się dość szybko ciepła. nawet założyłem na tę rurę takie 2 blaszki i ścisnąłem ją śrubkami ale nie wiem czy w 100% udało mi się zamknąć jej prześwit bo mimo to chłodnica wraz robiła się ciepła więc pewni jakiś przepływ był. Więc łudziłem się że to pewnie termostat i jego wymiana powinna rozwiązać problem. Wymieniłem na oryginał teraz wraz z płynem bo już miał z 7 lat a może i więcej bo ja go nie wymieniałem i nie wiem kiedy i czy niemiec to robił przede mną . Niestety tak jak pisałem dalej potrzebuje 7-8 km do nagrzania do pionu wskaźnika tak jak przed wymianą dużego termostatu czyli tamten był sprawny, jeszcze w wolnej chwili zagotuje go z termometrem żeby się upewnić jak się otwiera.
Dlatego nie uwierzę nikomu w słowa że ten typa tak ma i żeby nie szukać dziury w caly bo wiem jak miałem kiedyś.
Cytat:
Napisał rajman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem czy masz konto na mkp ale numer to 791 744 660, siedziba to Piastow, ul. Prusa
nie mam kolego tam konta wiec bardzo dziękuję za te dane jak będę u rodziny w stolicy to spróbuje podjechać i niech by mi przywrócił mondka do stanu fabrycznego skoro ma taki szybki patent.

Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 19-11-2015 o 15:00
pablolinda jest offline   Odpowiedź z Cytatem