View Single Post
Stary 19-11-2015, 22:28   #1359
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał olek.tbg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak , odbija. Generalnie w 50% przypadków sytuacja wygląda tak :

- Klapa otwiera się bez problemu
- Przy zamykaniu klapa schodzi do samego dołu (brakuje tylko, żeby się "domknęła" , około sekundy jest w tej pozycji )
- Klapa znowu się otwiera
- Trzeba zamknąć ją ręcznie, elektronika już nie działa.

Występuje to losowo, niezależnie, czy bagażnik jest pusty czy cały zapełniony. Półkę sprawdzałem , siedzi w miejscu .

Auto brałem z placu , specjalnie na tej elektrycznej klapie mi nie zależało. Fakt, fajna sprawa jak się wraca do auta z zakupami w rękach, ale nie jest mi to szczególnie potrzebne. A jak za każdym razem mam się zastanawiać, czy mogę wsiąść do auta czy mam czekać, aż znów się otworzy , to jest to bez sensu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I jak to zwykle bywa z elektroniką - klapa odbija zawsze, kiedy mi się spieszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem dokładnie to samo. Zgłosiłem w ASO. 3 godziny pogrzebali przy klapie, podpięli kompa, znów coś pogrzebali i od tej pory jest ok. Tylko, że klapa mocno uderza przy zamykaniu. Boję się, że po tysięcznym zamknięci strzeli szyba. Ostatnio ktoś mi pokazał jak to działa w jego aucie i zamykanie było bez huku.
Ale i tak koniecznie zgłoś to w ASO - do skutku.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem