Temat: [S-MAX 2006-2015] Komunikat: "akumulator rozładowany"
View Single Post
Stary 20-11-2015, 19:58   #75
arkadiusz301
ford::amateur

Imię: Arek
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI 140->163 KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Komunikat: "akumulator rozładowany"

Hej, koledzy to i ja sie podłączę do akcji z aku... Mianowicie, wyświetlał się komunikat rozładowany aku. powiedzmy po 5 min. słuchania radia lub przy otwartych drzwiach, ładowałem profesjonalnym prostownikiem który rozłączał ładowanie przy osiągnięciu stanu naładowanie... u mnie to było około 30 min. poczekałem godzinkę i powtórka, za jakieś 5 minet wyłączył się z info iż aku naładowany... po czym znów przy otwartych drzwiach i sprzątaniu auta pojawił się komunikat rozładowany aku... naczytałem się na forum że już jego koniec jest bliski bo auto ma 5 lat... (myślałem że jest oryginalny aku) więc postanowiłem przed zimą zakupić nowy, żeby nie było zaskoczenia
( auto 2010 S-max 2.0 TDCI Powershift) i tu niespodzianka po zamontowaniu nowego aku przez warsztat z podtrzymaniem pamięci itditp, po podjechaniu pod dom i wyłączeniu silnika (test - otwarte drzwi radio...) jak się okazało, komunikat rozładowany aku!!! ręce opadają... kasa wydana na nowy aku i to samo???? Pomocy...
Da się coś z tym zrobić? Teraz ładuje stary aku zwykłym prostownikiem małym prądem przez całóa noc, i jak włożę stary i będzie to samo co na nowym to kicha...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie wiem czy będę mógł zwrócić nowy aku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
arkadiusz301 jest offline   Odpowiedź z Cytatem