Odp: Denso - rozbudowa - krok po kroku
Witam, mam pytanko bo od jakiegoś czasu mam problem z adapterem mari, a mianowicie ok miesiąc temu padł mi regulator napięcia i od tamtego czasu działo się coś dziwnego z moim mondkiem, zaczęło się od przepalania żarówek przód tył!
Regulator napięcia w alternatorze podawał za wysokie napięcie, naprawione! Ale od naprawy alternatora zaczął mi padać aku!
po wizycie u elektromechanika diagnoza padła na adapter mari ze on powoduje zwarcie na zasilaniu/pobiera napięcie cały czas ok 0,2A
niby nie wiele ale przez noc potrafi rozładować aku
zasilanie do adaptera miałem pociągnięte od denso z wyjścia na moduł do bluetootha, gdzie zasilanie 12V pojawiało się po włączeniu radia, czyli po wyłączeniu radia adapter nie miał zasilania, ale coś się wydarzyło i prąd pobiera!
czy w momencie gdy regulator napięcia uległ uszkodzeniu mógł się uszkodzić adapter gdy dostał zbyt wysokie zasilanie ok 15V
teraz niestety musiałem wrócić do pierwotnego stanu instalacji bez adaptera mari i bez kamerki cofania!
czy ktoś miał u siebie awarie adaptera, dodam ze adapter działał ponad 3 lata bez problemu
|