Temat: [Mondeo 2007-2014] 6 biegowy automat - jak się sprawuje?
View Single Post
Stary 20-11-2015, 22:50   #241
ajro
ford::average

Imię: Jakub
Model: MK4
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 6 biegowy automat - jak się sprawuje?

No i stało się. Kupiłem na próbę komputer do mojej skrzyni biegów ten elektroniczny. Zamieniłem go sobie bo nie wymaga to żadnej ciężkiej inicjatywy, tylko mam problem ponieważ po jego podłączeniu na desce rozdzielczej pojawił się komunikat " skrzynia biegów konieczna obsł." Co mam teraz począć dodam, że nie uruchamiałem nawet silnika na wszelki wypadek.
Co powinienem teraz zrobić aby ten inny komputer ruszył i można było jechać i przetestować go?
Tak wygląda komunikat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamieszczę jeszcze filmik jak się zachowuje moja skrzynia:
https://youtu.be/mn99XMPaL6E

Dodam jeszcze, że to zwiększanie obrotów na filmiku i ich spadanie spowodowane jest dodawaniem i puszczaniem pedału gazu. Nie dzieje się to samoczynnie. Dzisiaj zaobserwowałem, że przełączając skrzynię na sekwencję i wybierając bieg 6 ostatni mogę dodawać gazu i obroty skaczą jak dodaję i spadają jak puszczę ale prędkość nie rośnie. Robię tak przy prędkości np 70km/h. Przy większej prędkości powyżej 80-90km/h naciśnięcie pedału gazu nic nie zmienia, auto ledwno się rozpędza. Słchać tak jakby męczenie silnika a ten nie rozpędza samochodu. Może tym coś naprowadzę na przyczynę takiego zachowania. Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez ajro ; 24-11-2015 o 20:07
ajro jest offline   Odpowiedź z Cytatem