Temat: [Mondeo 2007-2014] Czujniki ciśnienia i zmiana kół
View Single Post
Stary 25-11-2015, 20:52   #242
pgrob
ford::professional

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia i zmiana kół

Cytat:
Napisał michalj1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam w planach zrobic jak w fabryce wiec na bank bedą 4 antenki. Pytanie czy jest opcja ze do kostki z PDC dochodzi 10 kabli a z przodu moze ich nie być?
Ja dokładnie tak miałem.
Obecność wiązki na przednie koła możesz też sprawdzić poprzez oględziny zielonej wtyczki od BCM. Jeżeli masz przewody na pinach nr 21,22,33,34 to masz wiązkę.

Cytat:
Napisał Polarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- będziesz miał losowo przypisane koła (ja sobie poradziłem tak, że po prostu zbadałem które koło jest faktycznie które - wystarczy spuścić powietrze i sprawdzić gdzie się zmieniło wskazanie)
Jeżeli nie mamy w pełni funkcjonalnego systemu TPMS to czujniki mogą zostać dopisane do poszczególnych kół IDS-em. Warunek jest taki że musimy znać ID czujników czyli przed ich założeniem najlepiej spisać te numery lub zrobić zdjęcia montowanych czujników
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem