View Single Post
Stary 27-11-2015, 22:11   #77
darnel
ford::expert

Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Szybko rozladowywujący sie akumulator

Cytat:
Napisał Tadeusz30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kontrolka cały czas się pali
Która kontrolka się świeci ? (nie pali się, mam nadzieję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Cytat:
Napisał Tadeusz30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
źle był założony pasek klinowy na napinaczu dlatego nie było ładowania
To rozumiem, zostało poprawione??? I po tym próba została wykonana? Jaki rezultat?
Cytat:
proszę jeszcze o jakieś podpowiedzi co mogę sobie sam sprawdzić
Jeśli chodzi o ładowanie/rozładowywanie akumulatora, to posiadając prosty multimetr, możesz sam sprawdzić wszystko.
Cytat:
Napisał Kolgent12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ładowanie jest dobre cos około 14v, więc czy to wina akumulatora?
Akumulator nawet dobrze naładowany, można oczywiście rozładować. Musisz zmierzyć prąd pobierany przez instalację samochodu po wyłączeniu silnika. Możliwe, że coś pobiera duży prąd i sprawny i naładowany akumulator Ci rozładowuje.
Cytat:
Napisał Kolgent12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oddam akumulator na gwarancję czy oni dadza mi zastępczy jakiś ?
Jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkałem, a już kilka akumulatorów pomagałem reklamować. To tylko wolna wola sprzedawcy.