Temat: [Focus 2008-2011] Dostęp do nagrzewnicy PTC
View Single Post
Stary 28-11-2015, 14:36   #704
kobrys
ford::average

Model: Galaxy A8
Silnik: 2.0 EcoBlue 150km
Rocznik: 11.2018
Domyślnie Odp: Dostęp do nagrzewnicy

http://forum.fordclubpolska.org/atta...5&d=1359025803

@gomez.pl nie cytuj postów, które mają dwa lata bez załączonych zdjęć bo trzeba ten post znaleźć - i są 55 stron temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wtyczki 1,3 to chyba grzanie d*py - tak sugeruje ich położenie.
Wtyczka 2 to wyłącznik poduszki pasażera - tak sugeruje jego położenie.

Wszystkie wtyczki 1-3 to taka sama wtyczka jeśli chodzi o budowę.

Jeśli masz bezpieczniki to kuknij jeszcze pod osłonę nóg pasażera (wystarczy odkręcić jeden torx) to będziesz wiedział czy masz też kable zasilania.
Potem spójrz na GEMa na wtyczkę C102 pin-9 to będziesz w 100% wiedział czy masz kabel sterujący czy nie.

Jak pisałem kilka postów temu brak kabla sterującego to tylko kilka minut zabawy więcej, ale trzeba uzbroić się w niezbędne elementy.

Brakujące PINy można łatwo pozyskać z nieużywanych wtyczek (nie polecam jednak ciąć wtyczek, które ewentualnie będziemy kiedyś chcieli użyć. Ja np. wolnych wtyczek grzania d*py bym nie odcinał bo ubóstwiam tą funkcję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a moi pasażerowie jeszcze bardziej.
Ja odciąłem kabel od wyłącznika poduszki pasażera bo nie będę używał na bank. To samo z wyłącznikiem ESP (funkcja dostępna także z komputera).

Mając pin referencyjny można kupić dowolną ilość w sklepie elektronicznym. W moim 10gr sztuka.
Nie mając pinu referencyjnego wystarczy powiedzieć, że taki sam jak do wtyczki ISO w samochodzie - trochę krótszy, ale pasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kobrys ; 28-11-2015 o 14:39
kobrys jest offline   Odpowiedź z Cytatem