Przegrzewanie silnika przy wiekszej predkosci,nie dzilaja wentylatory,skoki napiecia
Witam.
Czytalem na forum o podobnym problemie jednak mój jest troszkę inny, mianowicie problem dotyczy dosc szybkiego nagrzewania sie silnika podczas jazdy z predkoscia większą niż 70km/h jadac ok. 60km/h wszystko jest ok, temperatura utrzymuje się na wlasciwym poziomie nawet stojac w korku. Podczas szybszej jazdy wystarczy wyluzowac skrzynie i zachwalę temperatura wraca do normy i tak caly czas. Zaobserwowalem ze waz z prawej strony (gruby) jest goracy natomiast te z lewej strony sa zimne. Wszystkie bezpieczniki sa sprawne ale wentylator siesie nie wlacza nawet gdy temperatura jest na czerwonym polu. Malo tego nie wlscza się tez wentylator klimatyzacji (bezpieczniki ok) i Klima nie dziala(nabita 2 miesiace temu) niedawno jeszcze wszystko było ok. Nie wiem czy to ma zwiazek z tą usterka ale czasami jest jak by skok czy spadek napięcia i kasuje mi licznik i czasami silnik lubi sie przydlawic zaraz po odpaleniu.
Ford fokus 1.6 16v 96r.
Ostatnio edytowane przez Eyeshot ; 29-11-2015 o 20:55
|