Cytat:
|
Ja nie wiem. Radio z miernikiem napięcia mam już z półtora roku i bardzo rzadko widziałem tam napięcie 14.4 - BARDZO rzadko. A miernik jest okej bo porównywałem z porządnym miernikiem zewnętrznym. Przy czym zaznaczę, że nigdy nie miałem żadnych problemów z niedoładowanym aku ( a mam już 5 letnią opluwaną przez wszystkich Centrę Plus i nawet w zimę jest wszystko ok).
|
Ostatnio robiłem znajomemu Mondeo i napięcie w instalacji wahało się od 13,4V-14V. Uszkodzony był alternator. Objawy:
- błędy komunikacji na modułach
- palenie żarówek
- wypadanie zapłonów ( benzynowy monduś)
14,4V jest napięciem wzorcowym, jak pisałem może delikatnie o 0,2-0,3V odbiegać od normy, ale zawyżone potrafi usmażyć elektronikę, chociaż w moim C-maxie przy 15V komputer odciął wszystko i nic się nie stało. Ładowanie akumulatora w układzie samochodu przy niestabilnym prostowniku potrafi też czasami sporo namieszać.
W Oplu Merivie B wymieniłem regulator a okazało się, że jedna z mas miała źle zakute oczko i napięcie w instalacji skakało od 13,2v - 13,9V - potrafiło się radio wyłączyć podczas włączenia doświetlania zakrętów. W Astrze alternator potrafił paść 2 razy w 6 miesięcy tylko przez to że potrzebny był oryginalny regulator.
Tak z tą obecna elektroniką jest czasami drobnostka potrafi człowieka wyprowadzić z równowagi i napsuć nerwów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mariusz