Na pierwszym zdjęciu masz pokazany wymiennik ciepła/chłodniczke gdzie z tyłu obudowy masz cztery okrągłe wypukłe punkty.
Jak to odkrecisz od bloku to zobaczysz że to są otwory o tej średnicy jak te wystające punkty na obudowie.
Lewa strona tej obudowy to jest kanał olejowy prawa strona to jest kanał z płynem chłodniczym.
Myślałem aby zrobić dwa otwory w tej obudowie w tych okrągłych punktach i zrobić wyprowadzenie na węże aby dalej weżami poprowadzić do następnej zewnętrznej chłodniczki na olej.
Dzisiaj jadę do firmy która robi regeneracje chłodnic i może nawet wykonać od podstaw każda nowa chłodnice na zamówienie. Dam znać wieczorem co ustaliłem czy mój plan wypali.
Bump:
Cytat:
|
Pogrzałem dzisiaj trochę po autobahnie i po 40-50km z 200kph+ dobiło do 120°C. Na dworze było 7°. Czy to są temperatury, których należy się obawiać? Dodam, że jak kolejne 20km jechałem ~100kph albo wolniej to EOT spadł do 83°.
|
120 stopni to jest stanowczo za dużo olej jest tak żadki jak woda i przy dłuższej jeździe masz silnik skończony.
A pomyśl co by było latem gdzie na dworze potrafi być 30stopni lub więcej