Czyli wychodzi, że dodatkową chłodnicę chcesz podłączyć równolegle. Pytanie jak chętnie olej będzie przez nią płyną. To już ktoś oblatany z teoriami przepływu powinien obadać. Z II prawa Kirchhoffa wynika, że ilość oleju, która przepłynie przez każdy z obwodów będzie proporcjonalna do ich oporów wewnętrznych dla cieczy. Czyli dajmy na to, że oba obwody (oryginalny wymiennik i dodatkowa chłodnica) stawiają ten sam opór to tylko połowa oleju przepływającego przez obwód chłodzący popłynie przez dodatkową chłodnicę. Dobrze myślę czy jest tu jakiś fundamentalny błąd?
Cytat:
|
120 stopni to jest stanowczo za dużo olej jest tak żadki jak woda i przy dłuższej jeździe masz silnik skończony.
|
Wiesz. Wcześniej nie mierzyłem a lato było, 60kkmów już tak przeleciałem:/
Taki OT ale mniej więcej w temacie:
Ostatnio na allegro kupiłem od gościa komplet kół i skrzynię automata TF-81SC (za 3500, na półkę). Rzekomo zestaw ma przebieg 4000. Na 100% nie wiem ale felgi wyglądają jak nowe a letnie opony mają po 8mm. Wszystko ponoć z rozbitka demo. Gość ma jeszcze kompletny silnik z tego zestawu za 6k plnów (2.2 TDCi 200KM). Zainteresować się? Chętnie pekaesa zostawiłbym do wożenia dzieci a sobie kupił coś mniejszego i szybszego ale życie pewnie będzie takie, że zostanie on u mnie jeszcze kilka lat a jeżdżę ~50kkmów/rok właśnie po autobahnach.