Cytat:
A patrzyliście na coś z większych silników niż 3.0?
@ lukas_ko
podeślij namiar gdzie kupowałeś.
|
Ale o co Ci chodzi o chłodniczke z większych silników? Bo jeśli tak to ja napisałem że zamówiłem i jutro mam do odbioru z BMW 740 czyli jest to silnik 4.0litra więc mam większą.
Zresztą silnik 3.0 z BMW 5 ma podobnych wymiarów chłodniczke co większy brat z BMW 740
Co do adresu gdzie kupowałem to jest to Przeźmierowo koło Poznania ale chłodniczke kupisz w wielu miastach gdzie są warsztaty sklepy tym się zajmujące.
Tu gdzie kupowałem to facet miał podgląd w rysunek techniczny chłodniczki z wymiarami.
Firma Nowak 62-081 Przeźmierowo ul. Rynkowa 42. Tel.618142367 lub 501306814
Bump:
Cytat:
|
No właśnie. Czyli jaki?
Ja leje do tej pory Liqui Moly Leichlauf Special F 5W30 5l LM3853 co 10k od 110kkm. Wczesniej co 20k był pewnie Castrol w ASO.
|
Ja leje Castrol EDGE 5W30 i zmiany robię też co 10 teraz bo wcześniej robiłem co 20 ale też myślę że olej powinien być jakiś lepszy taki na wysokie temperatury wiem że dolna cyfra oznacza lepkość oleju w niskich temperaturach a górna na wysokie temperatury i są oleje np. 5W40 i chyba nawet kiedyś widziałem 5W50 więc może powinniśmy lać coś takiego.
Ale ciekawe co leją w samochodach sportowych takich co startują np. w rajdach ciekawe jaką specyfikacje mają tamte oleje może ktoś wie???
Znalazłem taką informację o olejnych ogólnie
https://www.motointegrator.pl/poradn...kowe-poradnik/
W skrócie można by stosować przy dużym obciążeniu 5W40