View Single Post
Stary 01-12-2015, 20:19   #20
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@siebek
Ja już temat kamery wałkuje od pół roku i jak sam widzisz nie ma żadnych wiążących ustaleń- wiem jedno, że sam tego nie podłączę ani nie przykręcę - wiec czekam aż ktoś podejmie wyzwanie - zamówić kamerkę to najmniejszy problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam HB.
Ja potencjalnie mogę się w to pobawić - tzn nieco powiercić, poprzykręcać i nawet coś podłączyć. :-)

Potrzebuję jednak kogoś kto 'ogarnie' to pod względem konkretnej instrukcji co trzeba kupić i jak podłączyć. Tak jak dla blondynki :-).
Oczywiście interesuje mnie rozwiązanie jak najbardziej orginalne, tzn raczej odpadają jakieś kamerki z chin mimo, że zdaję sobie sprawę, że pewnie będa kilka razy tańsze niż orginał.
Z kolegą @mayak się już widziałem w temacie innych aspektów konfiguracji mojego mondka więc na aktywację tej funkcji w sync też mogę podjechać, jeśli tylko @mayak będzie chciał się w to pobawić.
Mogę obiecać dokumentację takiego działania.

To kto (najlepiej z dostępem do bazy danych części forda) chciałby zostać naczelnym architektem takiego przesięwzięcia? :-)

Właściwie to trzeba by rozkminić:

- czy da się zamówić razem z kamerą ten kawałek plastiku do którego jest montowana kamera (nad tablicą rejestracyjną) czy jednak trzeba będzie coś rzeźbić i wiercić w istniejącym plastiku, żeby kamerę przymocować?

- czy jest szansa, że mam gotową wiązkę już w klapie do której się po prostu podepnę, czy też trzeba ciągnąć jakieś dodatkowe kable (tak jak na tej ruskiej stronie) lub dokładać dodatkową orginalną wiązkę?

- jaki jest sposób demontażu tapicerki z klapy tak aby czegoś nie ułamac?

- no i wreszcie na koniec - jaki jest poziom konfidencji kolegi @mayak , że po montażu i podłączeniu da się to jednak aktywować. Nie chciałnym zostać z rozgrzebanym samochodem i gratami za pewnie kilka stówek wiszącymi dla ozdoby.

-jacek

A i PS: mam HB.
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem