Cytat:
|
Bo jeśli tak to ja napisałem że zamówiłem i jutro mam do odbioru z BMW 740 czyli jest to silnik 4.0litra więc mam większą.
|
Pytam bo 740 ani w diesllu ani w benie od F01 (2008r) nie ma 4.0 litrów a 3.0 z turbiną albo dwoma. Patrzenie na to już nie ma sensu bo jeszcze w '10 525d miało 3.0 a w '11 2.0 i był mocniejszy.
A dlaczego pytam o rozmiar? No bo sama wielkość bloku ma pewnie wpływ na ilość kanałów olejowych i wodnych i na to jak sam blok jest chłodzony. Możę się okazać tak, że chłodnica do 525d 3.0 jest znacznie mniejsza niż ta do 525d 2.0. Ale pojęcia nie ma więc pytam. Z drugiej strony jeżeli ta kupiona okaże się*za mała to jej wymiana to tylko przepięcie przewodów.
Cytat:
|
- zmieniać częściej olej... no jak widać ugotować można silnik szybko więc nawet często wymieniany dużo nie pomoże więc jaki lać
|
Raz jaki a dwa jak często? Czy co 10k to za rzadko?
Cytat:
|
- kombinowanie z dodatkową chłodnicą ... niezła papranina
|
Jak na mój gust to roboty nie za wiele. Koszt też nie taki wysoki:
- używana chłodniczka z obudową filtra 200 zeta (według mnie starą warto zostawić jakby co)
- przeróbka chłodniczki żeby dospawać króćce pod węże, 200 zeta?
- nowa chłodnicza jak pisał
@
lukas_ko
260 zeta
- zamontowanie nowej chłodnicy, zapewne trzeba będzie zdjąć zderzak, dorobić jakiś wieszak, dokupić węże, według nie max 400 zeta
- wymiana oleju ale to standardowo w ramach przeglądu
------
w sumie razem podbija w okolice 1000 zeta.
Cytat:
|
- długie trasy jakiś interfejs bt i apka w telefonie z podglądem
EOT ... kwestia czy w dw10c jest pid
|
Szkopuł w tym, ze 100°C pojawiło się w mig. Jeszcze przed 150kph. 110°C kręciło się przy 170-180kph. Przynajmniej u mnie. 230 w czoraj nie leciałem.